Skip to Content
'Bloeiend Brussel': een boeket van kleuren en geuren in het stadscentrum

'Bloeiend Brussel': een boeket van kleuren en geuren in het stadscentrum

Bloemenliefhebbers zullen eind deze zomer weer hun hart kunnen ophalen in onze hoofdstad. De Stad Brussel, de vzw Bloementapijt van Brussel en Floraliën slaan de handen in elkaar voor 'Bloeiend Brussel'. Een onuitgegeven evenement dat je meeneemt op een floraal parcours in de straten rond de Brusselse Grote Markt.

De Brusselse bloementraditie zal deze zomer in ere gehouden worden. De organisatoren hebben de voorbije maanden al hun creativiteit en inventiviteit aangewend om het publiek een uniek evenement te kunnen aanbieden. Dit jaar zal het Bloementapijt uitzonderlijk omgetoverd worden tot een heuse bloemenhemel in duizend en één kleuren. Zo zullen de Grote Markt, het balkon van het Stadhuis, de buurt van Manneken Pis en ook de Sint-Hubertusgalerijen van 15 augustus tot 5 september in een floraal kleedje gestoken worden.

Onuitgegeven én coronaproof parcours

Met Bloeiend Brussel bieden we een origineel alternatief voor de bloemenliefhebbers. Door dit evenement over meerdere weken en locaties te spreiden, zorgen we er ook voor dat alles coronaproof blijft zodat bezoekers zorgeloos kunnen flaneren door de straten. We zijn blij dat het culturele leven en de evenementen eindelijk terug op gang kunnen komen en dat willen wij vanuit de Stad Brussel volop ondersteunen”, verklaart Delphine Houba, Brussels schepen van Cultuur en Grote Evenementen en voorzitter van de vzw Bloementapijt van Brussel.  
De handelaars hebben een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Met dit evenement willen we hen dan ook een hart onder de riem steken door het stadscentrum aantrekkelijker te maken. Want zoals Brussel niet zonder bloemen kan, kan het ook niet zonder zijn lokale handelszaken en horeca. Dit evenement moet een trekpleister worden voor onze handelaars die sinds jaar en dag trouwe partners zijn van het Bloementapijt en Flowertime”, vult Fabian Maingain, Brussels schepen van Economische zaken, aan.

Knipoog naar Flowertime

Net zoals bij Flowertime, het tweejaarlijkse bloemenevenement in het Brusselse Stadhuis, zetten de organisatoren van de bekende Floraliën in Gent mee hun schouders onder Bloeiend Brussel.

Pieter Toebaert, algemeen directeur van Floraliën: “Met Floraliën verlenen we graag onze steun aan dit initiatief. Tijdens het openingsweekend zullen we met enkele topfloristen verschillende delen van het parcours rond de Grote Markt aankleden met verse bloemen en planten. Een leuke knipoog naar de florale kunstwerken van Flowertime.

Praktisch:

  • ‘Bloeiend Brussel’, van 15 augustus tot 5 september 2021  
  • Opbouw: 15 augustus 2021
  • Gratis toegang, reserveren is niet nodig
  • Meer details over het programma en parcours volgen begin augustus.

Perscontact:

Bel of mail ons gerust voor meer informatie of interviewaanvragen:

Karel Goethals Vzw Bloementapijt van Brussel
Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. De volgende editie vindt plaats van 11 tot 15 augustus 2022. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.