Bloementapijt dit weekend in de kijker gezet met klank- en lichtspel op de Grote Markt

Door het coronavirus kan het Bloementapijt, dat traditiegetrouw in het weekend van 15 augustus plaatsvindt, deze zomer niet doorgaan op de Grote Markt. Als eerbetoon aan dit populaire Brusselse evenement, brengt StaySafe.Events, een initiatief van de eventsector dat de steun krijgt van de Stad Brussel en Visit Brussels, op zaterdag 15 augustus een klank- en lichtspel op de Brusselse Grote Markt. 

Bij het uitbreken van de coronacrisis lanceerde StaySafe.Events het StaySafe.Events loves heroes-project, in samenwerking met de Stad Brussel en de ziekenhuizen van het Iris-netwerk, om onze eerstelijnswerkers te ondersteunen. Verschillende vertoningen vonden plaats op bekende Brusselse plekken zoals de Hallepoort, het Stadhuis van Brussel met violist Grégoire Dune en het Atomium met Lost Frequencies.

Het StaySafe.Events-initiatief kreeg deze zomer een vervolg door de aandacht te vestigen op de grote zomerevenementen die Brussel en zijn bewoners helaas moeten missen: de Ommegang, de Meyboom, de Brusselse muziekfestivals (Couleur Café, BSF, Brussels Jazz Weekend, Hangar Electronic Music Experience ) en dus ook het bekende Bloementapijt op de Grote Markt. Dat zou van 13 tot 16 augustus 2020 plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege Covid-19.

Bloementapijt in de schijnwerpers

Voor elk van deze vier evenementen creëerde StaySafe.Events een licht- en geluidsshow die nog tot 31 augustus op vaste tijdstippen - van woensdag tot en met zondag, telkens van tien uur ’s avonds tot half een ’s nachts - vertoond wordt op de gevel van het Stadhuis van Brussel. 

In het kader van dit programma is er nu zaterdag 15 augustus vanaf 22.00 uur een speciale avond om het Brusselse Bloementapijt in de kijker te zetten. Een mooie gelegenheid om een ​​verlichte avondwandeling langs de Brusselse Grote Markt te maken. Maar voor wie zaterdag niet in de buurt is, niet getreurd: het klank- en lichtspel is ook te live volgen via de Facebookpagina van het evenement

Als Brusselse vereniging zijn we blij om dit mooie initiatief te kunnen steunen. Natuurlijk hadden we liever het Bloementapijt op de Grote Markt uitgerold, maar op deze manier zijn we er toch een beetje aanwezig en kunnen we ook een symbolisch steuntje in de rug geven aan al wie het nodig heeft in deze moeilijke periode. Volgend jaar hopen we echter de Grote Markt opnieuw in de bloemetjes te zetten zoals het hoort”, zegt Richard Poncin, gedelegeerd bestuurder van de vzw Bloementapijt van Brussel.

Nuttige links:

Karel Goethals

ASBL Tapis de Fleurs de Bruxelles

 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be