Brusselse Bloementapijten “made in Japan”

Morgen, woensdag 18 mei, legt het team van vzw Brussels Bloementapijt maar liefst drie bloementapijten aan in Tokyo in Japan. Een van de tapijten bevindt zich in Skytree, de hoogste toren van Japan, op een hoogte van 450m en breekt daarmee het wereldrecord.

Zaterdag vertrokken de leden van vzw Brussels Bloementapijt naar Tokyo, Japan, om er drie bloementapijten aan te leggen. De tapijten in Art Nouveau thema worden er op twee dagen aangelegd, met de hulp van 70  Japanse vrijwilligers.

Een eerste tapijt wordt aangelegd in Roppongi Hills, in het kader van de Brussels Days.

De andere twee tapijten worden in Skytree geïnstalleerd. Dit is de hoogste toren van Japan, met een lengte van 650m. De toren viert dit jaar zijn vierde verjaardag en wordt voor die gelegenheid letterlijk in de bloemetjes gezet. Het ene tapijt van 450m² wordt op de vierde verdieping van de toren aangelegd. Het tweede tapijt wordt in de top van de toren aangelegd op een hoogte van 450m. Nog nooit eerder werd een bloementapijt op die hoogte gemaakt, de vzw zet hiermee dus een wereldrecord op haar naam. 

De tapijten zullen van 18 tot en met 22 mei te bewonderen zijn in Tokyo.

Vanaf 12 tot en met 15 augustus kan iedereen op de Grote Markt in Brussel terecht voor het Brusselse Bloementapijt, met als thema Japan.

Met dank aan: De stad Brussel, Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Nomura, en alle andere partners.

Wie meer informatie wil over deze florale tapijten kan vanaf morgen (18/5) contact opnemen met Laure Vandeghinste: +32 479 60 45 92.

Persdossier Bloementapijt Brussel

PDF - 515 Kb

Laure Vandeghinste

 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be