Opmerkelijk: olifantenkudde gespot op Brusselse Grote Markt

Vannacht heeft een kudde van negen levensechte houten olifanten zijn intrek genomen op de Grote Markt van Brussel. Het gaat om een kunstinstallatie voor het bloemenfestival Flowertime, dat dit jaar helemaal in het teken van het surrealisme staat en morgen opengaat voor het grote publiek.

De verhuis van deze zwaargewichten vond plaats in de vroege ochtend en vormde een hele logistieke uitdaging. De grootste olifant is immers meer dan 7 meter lang en ruim 500 kg zwaar. Vandaag zullen de olifanten worden uitgedost in het Flowertime-thema door het team van het Bloementapijt. Het eindresultaat moet een surrealistisch geheel van bloemen - voornamelijk dahlia's als knipoog naar het Bloementapijt - en gekleurd hout worden.

De olifanten zijn een creatie van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha. Ze legden intussen al een lange weg af in België: van de kust naar de Zoo van Antwerpen via het Afrikaans Museum in Tervuren en de Zoo van Planckendaal vonden ze uiteindelijk een vast onderkomen bij de Verbeke Foundation. Ze trekken er nu nog een laatste keer op uit om zich samen uit te leven in hartje Brussel op de Grote Markt.

Na Flowertime, dat plaatsvindt van 11 tot 15 augustus in het Brusselse stadhuis, keren de olifanten voorgoed terug naar de Verbeke Foundation in Kemzeke (Oost-Vlaanderen), waar ze hun dagen in alle rust zullen doorbrengen tussen de bomen, vlak bij de snelweg naar de kust.

Perscontact:

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews contacteer onze persdienst:

Vzw Bloementapijt van Brussel - Karel Goethals - [email protected] - 0485 82 96 52

Info en tickets: www.flowertime.be

Pressroom: https://flowercarpet.prezly.com/nl ​ ​

Reel Flowertime ©Mastershoot

MP4 - 40 Mb

 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be