Internationale topfloristen zetten Brusselse Stadhuis in de bloemetjes

Save the date: 14-18 augustus 2019

Meer dan 100.000 bloemen, een dertigtal florale kunstenaars en dertien juweeltjes van historische zalen. De makers van het Brusselse Bloementapijt en de Floraliën Gent slaan deze zomer opnieuw de handen in elkaar voor Flowertime. Een must voor alle bloemen- en architectuurliefhebbers!

Een droom in geuren en kleuren

Om de twee jaar, afwisselend met het Bloementapijt op de Grote Markt, ontdek je het Brusselse Stadhuis zoals je het nog nooit zag. Tijdens Flowertime krijgen bloemenkunstenaars vijf dagen lang carte blanche om de zalen van dit Unesco-monument van kop tot teen te versieren.

Bloemsierkunst van wereldniveau

Het iconische Stadhuis blijft zelfs voor veel Brusselaars een onbekende parel. Ontdek wat er achter zijn gevel schuilt en geniet van een florale toptentoonstelling, samengesteld door de wereldbefaamde Floraliën Gent. Speciaal voor deze editie van Flowertime halen ze de fine fleur van de internationale bloemsierkunst naar Brussel.

Plan je bezoek

Meer info op flowertime.be

Openingsuren

  • 14 augustus, van 13u tot 19u (laatste toegang om 18u30)
  • 15-18 augustus, van 8u tot 22u (laatste toegang om 21u30)

Tickets: 8 euro (gratis voor kinderen tot 10 jaar) 

  • Voorverkoop vanaf 16 mei 2019 op flowertime.be en in de shops van Visit Brussels
  • Verkoop op de dag zelf aan de ingang van het Stadhuis
  • Groepen vanaf 15 personen: contacteer [email protected]     

Perscontact

Vzw Bloementapijt van Brussel - Karel Goethals - [email protected] - +32 485 82 96 52 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be