Meer dan 30 internationale topfloristen zetten het Stadhuis van Brussel in de bloemetjes

Van 14 tot en met 18 augustus 2019 versiert de fine fleur van de Belgische en internationale bloemsierkunst de meest prestigieuze zalen van het Brusselse Stadhuis, een meesterwerk van de gotische architectuur dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijkt. 

De organisatoren van het Brusselse Bloementapijt en de Floraliën slaan opnieuw de handen in elkaar voor Flowertime. Met dit initiatief zetten ze onze hoofdstad als bloemenhoofdstad van Europa in de kijker. Sinds 2013 is het evenement uitgegroeid tot een must voor bloemen- en architectuurliefhebbers, vanuit alle windstreken en van alle leeftijden.   

Afwisselend met het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt, laat deze florale biënnale je het prachtige Stadhuis van Brussel (her)ontdekken. Vijf dagen lang worden de inkomhal, de gangen en de ontvangstruimtes versierd met tientallen unieke en verrassende bloemencreaties. Flowertime neemt je mee op een idyllische wandeling vol bedwelmende geuren en schitterende kleuren.  

Een onbekende architectuurparel

Het Stadhuis van Brussel is wereldbefaamd. Maar omdat het zelden de deuren opengooit voor het grote publiek, blijft het vrij onbekend en mysterieus. Tijdens Flowertime maak je kennis met dertien van zijn mooiste zalen, die van boven tot onder versierd zijn door een dertigtal internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaars.

Voor Delphine Houba, voorzitster van de vzw Bloementapijt van Brussel, is Flowertime een uitgelezen kans om het Brusselse Stadhuis te ontdekken op een ongeziene manier:

Iedereen kent zijn indrukwekkende gevel, maar slechts weinig mensen weten welke schatten erachter schuilgaan, ook heel wat Brusselaars niet. Dankzij Flowertime kun je een kijkje nemen achter de gevel van deze gotische parel en worden enkele van de mooiste zalen uitzonderlijk geopend.”  

2019 kleurt internationaal

Ook dit jaar is de artistieke leiding van Flowertime in handen van de Floraliën. Als thema voor deze editie 2019 is gekozen voor ‘A World of Floral Emotions’. Gevestigde kunstenaars en jong talent van over de hele wereld laten hun creativiteit, talent en knowhow de vrije loop om het iconische gebouw de universele taal van bloemen te laten spreken.  

We hebben dit jaar gekozen voor een harmonieuze culturele mix. Meer dan dertig florale kunstenaars, zowel bekende als nieuwe namen, tonen de laatste florale trends van hun landen. In totaal zijn maar liefst dertien landen vertegenwoordigd: Wit-Rusland, China, Indonesië, Japan, Roemenië, Estland, Frankrijk, Portugal, Nederland, Zweden, Mexico, de Verenigde Staten en natuurlijk ook België.”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeurvan Floraliën

Een fuchsiahemel op de Grote Markt 

Zoals elk jaar vertrekt het florale parcours op de Grote Markt. Om het gebouw binnen te gaan, zullen bezoekers deze keer onder een indrukwekkende boog van 500 fuchsia’s stappen.

Voor de avondbezoekers zijn er elke dag, van 18 tot 22 uur, ook muzikale optredens van het trio van JoséLuis MontielMoreno. Hij stelde speciaal voor de gelegenheid een florale playlist samen. José Luis Montiel Moreno is een trouwe gast op de Brusselse zomerevenementen. Vorig jaar verzorgde hij de muzikale begeleiding van het klank- en lichtspel van het Mexicaanse Bloementapijt.    

Plan je bezoek om niets te missen van Flowertime: 

Openingsuren 

  • 14 augustus, van 13 tot 19 uur (laatste toegang om 18.30 uur) 
  • 15-18 augustus, van 10 tot 22 uur (laatste toegang om 21.30 uur) 

Tickets: 8 euro (gratis voor kinderen tot 10 jaar) 

  • Verkoop op de dag zelf aan de ingang van het Stadhuis 
  • Voorverkoop via www.flowertime.be en in de shops van Visit Brussels (gelegen op de Grote Markt en in de Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel)
  • Met een ticket in voorverkoop vermijd je lange wachtrijen op de Grote Markt. Let op: deze plaatsen zijn beperkt.  
  • Prijs voor groepen vanaf 15 personen: contacteer [email protected]  

Voor alle nuttige info kun je terecht op www.flowertime.be.   

Meer informatie, beeldmateriaal of interviews? Neem contact op met onze persdienst: 
 

Doris Forster — [email protected] — +32 477 85 02 40 

Karel Goethals — [email protected] — +32 485 82 96 52  

Voor meer informatie en foto’s in hoge resolutie kun je ook terecht op onze pressroom: https://flowercarpet.prezly.com  

Persdossier Flowertime 2019

PDF - 3.0 Mb

Karel Goethals

Vzw Bloementapijt van Brussel

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be