Newsflash: vzw Bloementapijt van Brussel fleurt Malta op

Het team van vzw Bloementapijt van Brussel realiseert een bloementapijt in Malta naar aanleiding van de Conferentie van de perifere kustregio’s van Europa (CPMR) die plaatsvindt van 9 tot 12 maart 2017.

De conferentie brengt 160 regio’s van 25 lidstaten van binnen en buiten de Europese Unie samen in Malta, voorzitter van de Raad van de Europese Unie.

Ter gelegenheid van deze conferentie worden er tien bloementapijten gelegd, waarvan er negen de eenheid en samenwerking illustreren. De vzw Bloementapijt van Brussel heeft de eer om België te vertegenwoordigen. Het tiende tapijt zal de vlag van de Europese Unie afbeelden.

Meer dan 100 tapijtenleggers reisden af naar de Citadel van Victoria, erkend UNESCO-werelderfgoed, om hun bloemencreaties te realiseren. Het initiatief wil onder meer de efemere kunst in de bloemetjes zetten.

De inhuldiging van het event vindt vandaag, vrijdag 10 maart, plaats.

Een foto van het bloementapijt van vzw Bloementapijt van Brussel volgt in de loop van de dag.

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be