Nieuwe haarsnit voor Manneken Pis

Manneken Pis heeft een stijlvol bloemenkapsel gekregen ter gelegenheid van Flowertime. De prestigieuze bloemenexpo gaat morgen van start in het Brusselse Stadhuis.

Florist Geoffroy Mottart had vanochtend de eer had om het kapsel van het bekendste standbeeld van België op te fleuren. Voor de Brusselse kunstenaar, bekend van zijn florale werk met standbeelden in de hoofdstad, is het een droom die werkelijkheid wordt.

Bloemen en vruchten

Mottart is een van de twintig topfloristen die deelnemen aan Flowertime. Tijdens dit tweejaarlijkse bloemsierkunstevent worden de zalen van het Brusselse Stadhuis uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek en van kop tot teen in de bloemetjes gezet. Het thema van deze derde editie is bloemen en vruchten.

Flowertime gaat morgenmiddag officieel van start en loopt tot en met dinsdag. Alle informatie over het evenement vindt u op: www.flowertime.be. De nieuwe snit van Manneken Pis is nog tot zondag te bewonderen.

Flowertime: praktisch

Flowertime: 11, 12, 13, 14 en 15 augustus 2017

 • Openingsuren:
  • 11 augustus: van 13u tot 19u (laatste toegang om 18u30)
  • 12-15 augustus: van 10u tot 22u (laatste toegang om 21u30)
 • Tickets:
  • 7 euro (vrije toegang tot de Grote Markt)
  • Gratis voor kinderen jonger dan 10 jaar
  • Verkoop: online via www.flowertime.be en op de dag zelf aan de kassa

 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be