Save the date: Brusselse Bloementapijt deze zomer uitgerold van 16 tot 19 augustus

Meer dan 500.000 bloemen op 'het mooiste plein ter wereld': het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt biedt het gedroomde excuus voor een bezoekje aan de hoofdstad van Europa. De volgende editie vindt deze zomer plaats van 16 tot 19 augustus.

De opbouw van het tapijt belooft opnieuw een florale krachttoer te worden. In amper vier uur tijd zullen zo’n honderd vrijwilligers de gigantische bloemenpuzzel van 75 op 24 meter leggen. Goed voor ruim 1800 vierkante meter begonia’s, dahlia’s, gras en boomschors. Vanop het balkon van het Stadhuis hebben de bezoekers een prachtig overzicht over dit vergankelijke meesterwerk.

Maar de Grote Markt van Brussel viert dit jaar ook zijn twintigste verjaaardag als Unesco-werelderfgoedsite. En geen betere manier om dat te vieren met … jawel, bloemen! Vlakbij de Grote Markt zal er daarom nog een extra florale verrassing zijn.

Meer details over het programma volgen in de maand mei. Tickets voor het balkon van het Stadhuis zijn vanaf 17 mei te verkrijgen op www.flowercarpet.be.    

Programma:

  • Opbouw van het Bloementapijt op de Grote Markt: 16 augustus, 8u-12u
  • Officiële opening: 16 augustus, 22u
  • Bezoek aan het balkon van het Stadhuis: 16 augustus, 13u-18u (laatste toegang: 17u30), 17-19 augustus, 10u-22u (laatste toegang: 21u30)
  • Licht- en klankshow: 17-19 augustus, om 21u30-23u  

Tickets:

  • Panoramisch zicht vanop het balkon van het Stadhuis: 5 euro in voorverkoop, 6 euro aan de ingang (gratis voor kinderen tot 10 jaar)
  • Verkoop vanaf 17 mei op www.flowercarpet.be (prioritaire toegang) of aan de kassa op de dag van je bezoek (gewone toegang)
  • De Grote Markt is vrij toegankelijk gedurende het hele evenement.

Meer info op: www.flowercarpet.be 

 

Karel Goethals

Perscontact, Brussels Flower Carpet

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be