Flowertime tovert het Brusselse Stadhuis om tot een tuin van Eden

De vierde editie van het bloemenfestival Flowertime begint vandaag! Van 14 tot 18 augustus ontdekt u de Grote Markt en het Stadhuis van Brussel zoals u ze nog nooit zag. Flowertime, een initiatief van de vzw Bloementapijt van Brussel en de Stad Brussel, brengt de fine fleur van de internationale bloemsierkunst samen. Vijf dagen lang palmen florale kunstenaars het hart van Brussel in met hun creaties boordevol geuren en kleuren, onder de artistieke leiding van de Floraliën. Een niet te missen spektakel voor bloemenliefhebbers van over de hele wereld!

Bekijk hieronder de eerste foto’s van het evenement.

Dit moet u weten over de editie 2019 van Flowertime:

  • Omdat mensen overal ter wereld wel eens lachen en huilen, draait deze editie rond het universeel herkenbare thema van emoties: “Een wereld van florale emoties”. De meer dan 30 kunstenaars komen deze keer uit 13 verschillende landen. Sommigen waren er eerder al bij, anderen nemen voor het eerst deel. Er zijn zowel opkomende talenten bij als gevestigde namen, uit binnen- en buitenland. 
  • Het Stadhuis van Brussel is een pareltje van de gotische architectuur en staat net als de rest van de Grote Markt op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Toch is het zelfs voor veel Brusselaars nog onbekend terrein. Tijdens het vijf dagen durende Flowertime kunnen bezoekers het Stadhuis verkennen via een prachtige bloementunnel van 500 fuchsia’s, die op de Grote Markt vertrekt. Een gedroomde gelegenheid dus om 13 van zijn mooiste zalen te (her)ontdekken, waaronder de beroemde Trouwzaal en de flamboyante Gotische Zaal, die volledig met bloemen aangekleed zullen zijn.
  • Nog tot 16 augustus doet ook Manneken-Pis, Brussels bekendste ketje, mee aan het festival. Hij zal voor de gelegenheid een op maat gemaakte salopette van bloemen aantrekken van de hand van Geoffroy Mottart. Deze Brusselse bloemenkunstenaar is gespecialiseerd in het opfleuren van standbeelden in de Brusselse parken en heeft Manneken Pis eerder al, in 2017, onder handen genomen.
  • Elke avond kunnen bezoekers genieten van concerten van het trio van Jose Luis Montiel Moreno, die speciaal voor de gelegenheid een florale playlist heeft samengesteld. Jose Montiel Moreno was eerder al te gast in Brussel tijdens de zomermaanden: in 2018 verzorgde hij de muzikale begeleiding bij het geluid- en lichtspektakel voor het Mexicaanse Bloementapijt.

Tickets verkrijgbaar aan de ingang en in voorverkoop (beperkt aantal) via www.flowertime.be

Perscontact:  

Meer informatie, beeldmateriaal of interviews? Neem contact op met onze persdienst: 
 

Vzw Bloementapijt van Brussel - Karel Goethals — [email protected] — +32 485 82 96 52  

Voor meer informatie en foto’s in hoge resolutie kunt u ook terecht op onze pressroom: https://flowercarpet.prezly.com  

Praktische informatie

Alle info op: www.flowertime.be 

Openingsuren 

  • 14 augustus, van 13 tot 19 uur (laatste toegang om 18.30 uur) 
  • 15-18 augustus, van 10 tot 22 uur (laatste toegang om 21.30 uur) 

Tickets: 8 euro (gratis voor kinderen tot 10 jaar) 

  • Verkoop op de dag zelf aan de ingang van het Stadhuis 
  • Voorverkoop via www.flowertime.be en in de shops van Visit Brussels (gelegen op de Grote Markt en in de Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel)
    • Met een ticket in voorverkoop vermijd je lange wachtrijen op de Grote Markt. Let op: deze plaatsen zijn beperkt.  

Persdossier Flowertime 2019

PDF - 3.0 Mb

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be