Primeur: mini-Bloementapijt siert nu al Brusselse Grote Markt in Mini-Europa

Vanaf vandaag pakt Mini-Europa uit met een bloementapijt op de Brusselse mini-Grote Markt. Het gaat natuurlijk om een miniatuurversie. Op het echte Bloementapijt is het nog even wachten tot 16 augustus.

 

Om de twee jaar wordt de Grote Markt in Brussel met een bloementapijt bedekt, goed voor maar liefst 1800 m2 aan begonia’s, dahlia’s, boomschors en gras. Deze editie - van 16 tot 19 augustus – staat volledig in het teken van Guanajuato, een Mexicaanse regio met een bijzonder rijke cultuur en bloementraditie.

“Nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag al terecht in het miniatuurpark om de miniversie van het Bloementapijt op een schaal van 1/25 te bewonderen. Graag wil ik de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel bedanken voor de toelating die we kregen voor de replica van het Bloementapijt. Deze samenwerking stelt ons in staat om een extra boost te geven aan het Brusselse toerisme”, zegt Thierry Meeùs, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa.

Wie niet de kans krijgt om het echte Bloementapijt te bezichtigen, kan nog twee jaar - tot het nieuwe ontwerp wordt bekendgemaakt - terecht in Mini-Europa om de miniatuurversie te bewonderen.


Voor meer persinformatie: MindShake PR – Emanuel Sys – 0486 17 52 65 – [email protected]


Praktische informatie

Mini-Europe:

Bruparck - 1020 Brussel (Laken)
Tel.: 02-474 13 13
[email protected]

www.minieurope.eu

Prijzen: 15,50 € voor een volwassene  / 11,50 €  voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen

Bloementapijt 2018: 
Info en tickets: http://www.flowercarpet.be

 

Over Mini-Europa

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent! www.minieurope.eu

 

Over Flower Carpet

Het Bloementapijt van Brussel is een tweejaarlijks initiatief van de Stad Brussel en de vzw Bloementapijt van Brussel. Het wordt sinds 1971 georganiseerd en trekt bij elke editie tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Brussel. Wereldwijd is het uitgegroeid tot dé referentie in zijn soort. Sinds 2013 wordt het Bloementapijt jaarlijks afgewisseld met Flowertime, een prestigieus bloemsierkunstevent in het Stadhuis van Brussel.

Contact

Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel

+32485829652

[email protected]

www.flowertime.be